Meriç sınırına örülen duvarı turizme açacaklar

Resim

Yunanistan ile Türkiye arasındaki Meriç sınırına örülen metal çitin turistik bir cazibe merkezi haline gelmesi için çalışmalara başlandı. Son zamanlarda Yunanistan’daki turizm ve seyahat acenteleri, Yunanistan ile Türkiye arasındaki Meriç sınırına örülen metal çiti turistik bir cazibe merkezi haline gelmesi için Yunanistan genelinde hızla çalışmalara başlandığı belirtiliyor.
Atinalı turizm acenteleri ve Meriç (Evros) iline gezi düzenleyen ofisler, gruplar halinde gelmek isteyen yerli ve yabancılardan her geçen gün artan yoğun bir ilgi olduğundan dolayı özellikle Ferecik bölgesinin bu tür ziyaretler için açılması yönünde taleplerinin olduğu ifade ediliyor.
Meriç (Evros) Deltası’na güvenli erişim için Dedeağaç Belediyesi’nde geçtiğimiz hafta Belediye Başkanı Yiannis Zambukis’in girişimiyle gerçekleştirilen son toplantıda da bu konunun ele alındığı belirtilirken, Başkan Zambukis’in, toplantıya katılan XII Dedeağaç Tümeni temsilcisine, sürekli artan ilgi nedeniyle belirli bölgelere ziyaret izni vermek ordunun sorumluluğunda olduğundan dolayı konuyu askeri makamlara aktarmasını talep ettiği ifade ediliyor. Hatta bir çözüm bulmak için meseleyi sadece orduya değil, merkezi düzeyde siyasi liderliğe de taşımasını istediği ve çitin bir noktasında, Poros bölgesinde veya başka bir yerinde ziyaret imkânı olması yönünde görüş belirttiği kaydediliyor.

Bu içerik 24.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 36 kez okundu.