Mehmedoviç, “Panik yapmayın, yakın gelecekte daha fazla kırım-kongo kanamalı ateş vakası beklemiyoruz”

Resim

Bulaşıcı Hastalıklar Komisyonu Sözcüsü Zlate Mehmedoviç, MIA'ya yaptığı açıklamada, kırım-kongo kanamalı ateşi ile ilgili yeni durum hakkında paniğe gerek olmadığını söyledi.

Yakın gelecekte daha fazla kırım-kongo kanamalı ateş vakası beklemediklerinin altını çizen Mehmedoviç, hastalığın belirtileri, olası komplikasyonları ve hastalığı önlemek için neler yapılabileceği konusunda Halk Sağlığı Enstitüsünün bilgi verdiğini de sözlerine ekledi.

Mehmedoviç’in vermiş olduğu bilgilere göre, ilk vakada doğrudan bulaşma söz konusu olmakta olup, ikinci vakada ise kontamine kan yoluyla bulaşma olmaktadır.

Bu tür vakaların geçmişte de olduğunu ifade eden Mehmedoviç, günümüzde ortaya çıkmaya devam ettiğini de doğruladı ancak, bunun yaşamı ve sağlığı ciddi şekilde tehdit edecek yeni bir salgının eşiğinde olduğumuz anlamına gelmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Sağlık Bakanlığı dün yapmış olduğu açıklamada, 27 yaşındaki bir kadının kırım-kongo kanamalı ateşi vakası olduğunu doğruladı.

Bulaşıcı Hastalıklar Kliniği'nin bir çalışanının orta riskli temaslı olarak tanımlandığını ve ayın dokuzuncu gününde semptomlar gösterdiği ifade edildi.

Kaynak: https://novamakedonija.com.mk/makedonija/mehmedovikj-apelira-bez-panika-ne-ochekuvame-povekje-sluchai-na-kongo-krimska-hemoragichna-treska-vo-bliska-idnina/, (Erişim tarihi, 09.08.2023).

 

Bu içerik 08.08.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 23 kez okundu.