Mariya Gabriel, Cumhurbaşkanı Radev’den hükümet kurma yetkisini aldı

ResimCumhurbaşkanı Rumen Radev, ilk hükümeti kurma görevini, ilk siyasi güç GERB-SDS’nin adayı Mariya Gabriel’e verdi ve “Anayasa gereği, bir hafta içinde Bakanlar Kurulu’nun yapısını ve bileşimi sunacağınızı umuyorum.” dedi.
Mariya Gabriel ise 49. Halk Meclisi çerçevesinde istikrarlı ve işleyen bir düzenli hükümete sahip olmak için mümkün olan her şeyi yapacağına dair güvence verdi.
Mariya Gabriel’in önerisinin tek bir amacı var. O da Bulgaristan vatandaşlarının refahı ve ülkenin otoritesi olmak üzere, net öncelikler etrafında birleşmiş bir uzman kabinesi kurmak.
Gabriel, “Bulgaristan’ın, Avrupa’da ve dünyada otoritesi için çalışacağız. Ülkemizin potansiyelini ortaya çıkaracağız. Ülkemizin önemli öncelikleri için geniş desteğe güveneceğim” ifadelerini kullanırken Cumhurbaşkanı, hükümet kurma yolunda önünde birçok engel olacağını söyledi ve bir hafta içinde görevi tamamlamış olarak kendisini bekleyeceğini sözlerine ekledi.
49. Halk Meclisi çerçevesinde olağan bir hükümet kurma ruletinin ilk dönüşüne, savcılıkta kopan fırtına ve Başsavcı İvan Geşev ile yardımcısı Borislav Sarafov arasındaki karşılıklı suçlamalar eşlik ediyor.

Bu içerik 15.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 24 kez okundu.