Maricic: Tarih Komisyonu tarafından kararlaştırılanlar iki yıl içinde uygulanmalıdır

Resim

17 Ağustos Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısında konuşan Avrupa İşlerinden Sorumlu Başkan Bojan Maricic, Kuzey Makedonya ve Bulgaristan hükümetlerinin, Tarih Komisyonu tarafından bazı sonuçların elde edilmesinden ve açıklanmasından itibaren iki yıl içinde, karşılıklılık ilkesine dayalı olarak, bunları uygulamakla yükümlü olduklarını belirtti.
Anlaşmanın içeriğine gelince, bunun tarihçilere bağlı olduğunu belirten Maricic, komisyonun özellikle Kral Samuel dönemi hakkındaki metin ile ilgili mutabakata varılan yedi üst düzey tarihçiden oluştuğunu söyledi.
VMRO-DPMNE lideri Hristijan Mickovski’nin meclisin anayasa değişikliği ile ilgili bir oturum düzenleme çağrısı konusunda da konuşan Maricic, tarama sürecinin yeterince zaman sağlaması nedeniyle mecliste anayasa değişikliği sürecinin ileriki bir aşamada başlayabileceğini dolayısıyla günümüzde bunları konuşmak için henüz erken olduğunu ifade etti. “VMRO-DPMNE ve Mickovski bir kere olsun bizim stratejik hedeflerimize destek vermelidirler. NATO sürecinde bu fırsatı kaçırmış olsalar da en azından AB üyelik sürecinde bunu kaçırmayacaklarını umut etmekteyiz.” şeklinde konuşan Mickovski, tarama aşamasının yeterince hareket alanı sağlaması nedeniyle henüz bir zaman sınırlamasının söz konusu olmadığını dile getirerek açıklamalarını tamamladı.

Bu içerik 17.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 134 kez okundu.