Malta, Kuzey Makedonya'dan AGİT Dönem Başkanlığı’nı devraldı: Ukrayna öncelik olmaya devam edecek

Resim
Malta bugün itibarıyla Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) bir yıllık dönem başkanlığını Kuzey Makedonya'dan devraldı. Yeni dönemde Dönem Başkanı görevini Malta Dışişleri Bakanı Jan Borg yürütecek.

Malta Dışişleri Bakanı Borg, 25 Ocak 2024 tarihinde Viyana'da gerçekleştirilecek AGİT Daimi Konseyi toplantısında dönem başkanlığını resmen devralacak.

Borg bugün yaptığı açıklamada, "AGİT'in 2024 başkanlığını üstlenmek büyük bir onur olmakla birlikte, Malta bu rolü büyük bir sorumluluk ve görev duygusuyla üstlenmiş bulunmaktadır." dedi.

Bakan Borg, ayrıca dönem başkanlıkları süresince Ukrayna'ya öncelik vermeye devam edeceklerini belirterek “Malta, Ukrayna devletine ve halkına yardım etmek için çözümler arayarak, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlatmış olduğu savaşın sona erdirilmesi gerektiğini vurgulamaya devam edeceğiz." dedi.

Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani, 1 Aralık 2023 tarihinde Üsküp'te düzenlenen 30. AGİT Bakanlar Konseyi toplantısının sonunda, yeni dönem başkanlığının Malta'ya devredilme kararının oybirliğiyle alındığını açıklamıştı.

Bu içerik 01.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 18 kez okundu.