Makedonca 35 yıldır İstanbul Üniversitesinde öğretilmektedir.

Resim  Resim

Hazırlayan: Öğr. Gör. Cüneyt Nur

Kuzey Makedonya’daki Üsküp Az. Kiril ve Metodiy Üniversitesine bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Uluslararası Makedon Dili, Edebiyatı ve Kültürü Semineri/Merkezi, Makedonca’nın İstanbul Üniversitesinde öğretilmeye başlamasının 35. yıldönümünü kutlamaktadır. Bu vesileyle bugün Zoom platformu üzerinden çevrimiçi olarak İstanbul Üniversitesi Makedon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalının açılışının yıldönümünü kutlama etkinliği düzenlenecektir.

Söz konusu etkinliği düzenleyenlerin ifadesine göre, Blaje Koneski’nin doğumunun 100. yılında kutlanan İstanbul Üniversitesindeki Makedon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalının açılışının bu önemli 35. yıldönümü, hem Üsküp Kiril ve Metodiy Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi arasındaki mükemmel işbirliğinin hem de iki ülke ve kültür arasında kurulan sağlam köprülerin bir göstergesi olup, bu durum iki ülkede de Makedoncayı ve Türkçeyi öğrenip araştıracak yeni nesillerin yetiştirilmesi ve desteklenmesi konusunda her iki tarafa da daha büyük yükümlülükler getirmektedir.

Bu etkinlik, Üsküp Kiril ve Metodiy Üniversitesine bağlı olan Uluslararası Makedon Dili Seminerinin Makedon dilinin en önemli şahsiyetlerinden biri olan Blaje Koneski’nin aziz hatırasına ilan ettiği “2021 Blaje Koneski Yılı” çerçevesindeki kutlamaların yıllık planının bir parçası olarak Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski’nin himayesi altında, Kuzey Makedonya Kültür Bakanlığının koordinatörlüğü ve Eğitim ve Bilim Bakanlığının işbirliğiyle düzenlenmektedir.

Kaynak: https://www.novamakedonija.com.mk/zivot/kultura/%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%b5%d0%b4%d0%be%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8%d0%be%d1%82-%d1%98%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d0%ba-%d1%81%d0%b5-%d0%b8%d0%b7%d1%83%d1%87%d1%83%d0%b2%d0%b0-35-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b8/

(Haber Tarihi: 11.06.2021)

Bu içerik 11.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 80 kez okundu.