Macron’dan Kosova ve Sırbistan’a çağrı: Sorumlu davranın

Resim
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Pazartesi günü yaptığı açıklamada, sorumlu davranmamaları halinde Fransa’nın Kosova ve Sırbistan'a verilen vize muafiyeti ve bazı ekonomik hususları içeren taahhütleri yeniden gözden geçireceğini ifade etti.
28 Ağustos'ta Paris'te Fransız büyükelçileri önünde konuşan Macron, Kosova ve Sırbistan'dan Kosova'nın kuzeyindeki durumu barışçıl bir şekilde çözme konusunda net bir kararlılık beklendiğini dile getirdi. Kosova ve Sırbistan'a vize politikaları ve diğer ekonomik konularda Fransa ve Almanya tarafından verilen taahhütlerin söz konusu ülkelerin sorumlu davranmamaları durumunda yeniden gözden geçirileceği uyarısını yapan Macron, “özellikle Batı Balkanlar'ın istikrarının risk altında olduğu bir dönemde bu konuda çok dikkatli olmamız gerekiyor” dedi.
Avrupa Birliği üye ülkelerinin büyükelçileri 30 Kasım 2022 tarihinde Avrupa Konseyi'ne Kosova'ya yönelik vize serbestleştirme sürecini Avrupa Parlamentosu ile müzakere etme yetkisini verme konusunda anlaşmaya varmıştı. Kosova vatandaşları için vizesiz seyahat süreci 1 Ocak 2024'ten itibaren mümkün olacak.
 
Bu içerik 28.08.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 21 kez okundu.