Macarlar EUFOR'un komutasını resmen devraldı, General Laszlo Sticz başa geçti

Resim

Bosna Hersek’teki EUFOR komutanlığı 24 Ocak tarihinde Saraybosna yakınlarındaki Butmir üssünde yapılan törenle Macar General Laszlo Sticz’e devredildi. Macar General Sticz, komutayı General Helmut Habermayer'den devraldı.

Macar General Laszlo Sticz uzun süredir Macaristan ordusunda çeşitli askeri görevlerde bulunuyordu. 1999 yılında Macaristan Ordusu Ana Kurmay Başkanlığı'na atandı ve burada savunma planlaması alanında subay olarak görev yaptı. General Sticz ayrıca Kosova'daki NATO karargâhının ortak operasyonlar merkezinde operasyon subayı görevinde deneyim kazandı.

General Sticz yaptığı röportajlarda, "Askeri risk ikinci plandadır. AB misyonu ancak Bosna Hersek polisinin barışı sağlayamaması durumunda müdahale edecektir. Ancak geçen Mayıs ayında Kosova'da olduğu gibi gerilim her an tırmanabilir. Bu nedenle ülkede tarafsız olması gereken bir uluslararası askeri güç var dedi. Ayrıca, Macar general medyaya yaptığı önceki konuşmalarından birinde, "Uluslararası askeri gücün, inandırıcı, gerekirse caydırıcı olması önemlidir" dedi.

Kaynak: https://www.klix.ba/vijesti/bih/madjari-i-zvanicno-preuzimaju-komandu-eufor-a-na-celo-dolazi-general-laszlo-sticz/240131013 (Erişim tarihi, 24.01.2024)

Bu içerik 24.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 17 kez okundu.