Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüşen Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Dönem Başkanı Željka Cvijanović, Bosna-Hersek’in Macaristan’a güvenebileceğini belirtti

ResimBosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Dönem Başkanı Željka Cvijanović bugün Budapeşte’te Macar Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. Dışişleri ve Ticaret Bakanı Péter Szijjártó’n da görüşmede hazır bulundu.

Željka Cvijanović, “Bosna-Hersek ile Macaristan’ın soru işareti olarak kalan bir problemi bulunmadığı belirterek, diğer işbirlikleri gibi dostane ikili ilişkilerin daha güçlü ekonomik temasların geliştirilmesi için zemin oluşturacağını umduğunu” ifade etti.

Toplantıdan sonra Cvijanović, ziyaretinden memnun olduğunu, Orban ve Macaristan'a destekleri ve dostane ilişkileri için minnettarlığını ifade ettiğini belirtti.

Kendisi, Orban ile Macar Hükümeti'nin desteği doğrultusunda Sırp Cumhuriyeti Entitesi'nde çiftçilere yönelik ve Bosna-Hersek'te iş yapan şirketlere yönelik destek projelerinin de yer aldığı konular üzerinde görüştüklerini belirtti.

Ayrıca Cvijanović, yaklaşık 800 çiftçinin ziraî ekipman ve alet satın almak için sübvansiyon başvurusunda bulunduğunu dile getiriyor.

Cvijanović, “Ortak ilişkilerimizin sembollerinden biri olarak, bu yıl Trebinye’de enerji ve ekonomi işbirliği alanlarına yönelik güneş enerjisi santralinin inşası başlıyoruz.” dedi.

Bosna-Hersek ve tüm Balkanlar’ın yükünü taşıyan meseleler üzerine anlayış sergilediği için Macaristan’a şükranlarını dile getirdi.

Cvijanović, “Mevcut duruma ilişkin siyasi anlayışa sahip olan Macaristan’a dost ve ortak olarak güvenebileceğimizi biliyoruz.” dedi.

Bu içerik 24.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 39 kez okundu.