Maaş artışının olmaması nedeniyle polisler ve itfaiyeciler protestolarına devam ediyor

Resim

Maaş artışının olmaması nedeniyle polisler ve itfaiyeciler protestolarına devam ediyor. Başbakan Kiril Petkov ile gerçekleştirilen ikinci görüşmede, İçişleri Bakanlığı’nda yapılacak reformlar için çalışma gruplarına sendikaların da katılacağı açıklandı. Hükûmet kanadından ise, Başbakan Yardımcısı Asen Vasilev ve İçişleri Bakanı Boyko Raşkov da katılacak.
Temmuz ayında ön görülen bütçe güncellemesi ile maaş artışlarının görüşülebileceği netlik kazandı. Lakin maaşların ne kadar artacağına dair herhangi bir taahhütte bulunulmadı.
Başbakan, İçişleri Bakanlığı’nda çalışanların %15 azaltılmasının planlandığını açıklasa da, bunun hangi birimleri kapsadığı belirtilmemiştir. Yangın güvenliğine ve toplumun korunmasına ilişkin kurumların İçişleri Bakanlığı bünyesinden ayrılması tasarısı ayrıntılı olarak ele alınmamıştır.
Sendikalar, protestolarının ne zaman ve hangi biçimde olacağına karar vererek devam edeceğini açıkladı. Onlara göre, ücretlerde yapılacak artış hâlihazırda ciddi seviyede olan enflasyonu dengelemelidir.

Kaynak: https://bntnews.bg/news/nyama-da-ima-uvelichenie-na-zaplatite-v-mvr-protestite-prodalzhavat-1186266news.html   (Erişim tarihi, 22.02.2022)

Bu içerik 22.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 171 kez okundu.