Logar ve Blinken, Slovenya'nın BM Güvenlik Konseyi'nde daimi olmayan üyeliğini görüştüler

Resim

Slovenya Dışişleri Bakanı Anze Logar, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken tarafından Washington'da ağırlandı. Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı'nda görüşülen konular arasında, Slovenya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi olmayan üyeliğine adaylığı da yer aldı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Slovenya Dışişleri Bakanı Logar ile yaptığı görüşme sırasında çeşitli konuları ele aldı. Bakan Blinken, Slovenya'nın bu ay sunduğu 2024-2025 dönemi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne daimi olmayan üyelik adaylığından da bahsetti.

BM bünyesinde Slovenya'yı da içeren Doğu Avrupa bölgesel grubu, 2024'ten 2025'e kadar olan dönemde bir daimi olmayan koltuğa sahip olacaktır. Slovenya dışında Belarus da adaylığını açıkladı. Seçimler, Haziran 2023'te BM Genel Kurulu'nda yapılacak.

Logar, Blinken’in Slovenya ziyaretini dört gözle beklediğini söyledi. Ayrıca geçen yıl iki ülke stratejik diyaloğa başladığında Washington'u ziyaret ettiğini hatırlattı. Logar, "Slovenya ve ABD ortak çıkarları ve değerleri paylaştığından dolayı her düzeyde işbirliğini güçlendirmek amacıyla geçen yıl kurulan stratejik diyaloğu sürdürmekten memnun” olduğunu da sözlerine ekledi.

Slovenya Dışişleri Bakanlığı'na göre, Logar'ın ziyareti iki ülke arasındaki stratejik diyaloğu güçlendirerek ortaklık ve ittifaklarının geliştirilmesine katkıda bulundu. İkili ile transatlantik işbirliğinin görüşülmesinin yanı sıra, Batı Balkanlar da dâhil olmak üzere güncel bölgesel ve küresel konularda görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

 

Bu içerik 20.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 83 kez okundu.