Llogara tünelinde kazı süreci sona eriyor

ResimArnavutluk’un güneybatısında, Vlora’nın yaklaşık 20 km güneyinde yer alan, en büyük bayındırlık işlerinden biri olan ve 142 milyon avroluk yatırım değeri ile ülke ekonomisinin tamamına doğrudan etkisi olan Llogara Tüneli’nin inşası tüm hızıyla devam ediyor.

5,99 kilometrelik ana tünelde kazı çalışmaları tamamlanırken, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Başbakan Yardımcısı ve Altyapı ve Enerji Bakanı Belinda Balluku ile birlikte çalışmaların bugüne kadarki durumunu yakından görmek için bugün Vlora’daydı.

Rama, Facebook’ta yaptığı bir paylaşımda şunları söyledi: “Artık Llogara tünelinin tamamı kazılmış ve açılmıştır. Bu çalışma, dâhil olan tüm ekipler için heyecan verici bir anla sona erdi. Bu altyapı çalışmasının yapımı için en zorlu sürecin tamamlanması ve aynı zamanda yol güvenliği standartlarının yükseltilmesi sayesinde, İyona seyahat süresi önemli ölçüde kısalacaktır.”

Rama, tünelden görüntüleri de paylaşırken, “Rekor sürede yapılan bir iştir. Önümüzdeki yılın ortalarında tüm iş bitip kullanıma açılana kadar projelendirilen diğer süreçler de yakından takip edilecektir” diye yazdı. Rama, tünel kazılarının tamamlanması için emek veren çalışanlara teşekkürlerini iletti.

Bu arada Altyapı ve Enerji Bakanı Balluku da çalışmaların 1 Haziran 2024’e kadar tamamlanabileceğini vurguladı.

Balluku,  “Uzun süredir burada çalışan, Hill firmasına, tüm şeflere de teşekkür etmek istiyorum. Burada Türk şirketlerinin ekipleri, Arnavut şirketlerinin ekipleri ve Yunan denetim ekipleri koordineli olarak mükemmel bir iş çıkardılar. Uzun Menzil olarak kabul edilen bir tünel inşa eden bir Balkan gücüne tanıklık ediyoruz. Bu arada, her zaman destek için burada olan ve bu ana ulaşmak için çalışmaları denetleyen tüm ARSH ekiplerine de teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Bu içerik 31.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 45 kez okundu.