Lindita Nikolla Arnavutluk Cumhurbaşkanı Vekili olarak görev almaya hazır

Resim

Arnavutluk Parlamentosu Başkanı Lindita Nikolla bugün yaptığı açıklamada, hâlihazırda görevde olan Cumhurbaşkanı Ilir Meta’nın Anayasa Mahkemesi tarafından görevden alınması halinde cumhurbaşkanı vekili olarak görev almaya hazır olduğunu dile getirdi.
Nikolla Cumhurbaşkanı Meta’nın görevden azli ile ilgili son sözün Anayasa Mahkemesinde olduğunu belirtirken, Anayasa Mahkemesinin Meta’nın geleceğiyle ilgili nihai kararını yakın bir tarihte açıklaması bekleniyor. Anayasa Mahkemesinin kararına saygı duyacağını sözlerine ekleyen Nikolla, mahkemenin Meta için görevden alma kararı vermesi halinde cumhurbaşkanı vekilliği görevini memnuniyetle üstleneceğini basın ile paylaştı.
Cumhurbaşkanı sıfatını üstlenmeye hazır olup olmadığı kendisine sorulan Lindita Nikolla, “Meclisin Cumhurbaşkanının görevden alınması noktasında herhangi bir rolü yok, karar merci Anayasa Mahkemesidir. Mahkeme süreci devam etmekte olduğu için ve karar verme mekanizmasını dolaylı yoldan dahi olsa etkilemek istemediğim için bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Anayasaya her zaman saygılıyım, bu noktada bir ikilemim yok” sözleriyle yanıt verdi.

Kaynak: https://bit.ly/33cHU8A (Erişim tarihi, 10.2.2022)

Bu içerik 10.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 65 kez okundu.