Lavrov: Batı, Sırbistan'ı bir seçim yapmaya zorluyor: Rusya'ya karşı yaptırımlar ya da darbe

Resim

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı'nın Sırbistan'ı bir seçimle karşı karşıya bırakmaya çalıştığını söyledi: “Ya Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılın ya da ülkenizde darbe yapmaya çalışacaklar.”

Lavrov, Sputnik ve Russia 24'e verdiği röportajda "Son yıllarda Washington, Ukrayna'nın Rusya'nın komşusu olmasından ve komşusuyla normal ikili ilişkiler kurmaya çalışmasından hoşlanmadı. Ukrayna’yı, 'Ya bizimle, ya Rusya'yla' sloganıyla AB'ye sürüklemeye başladılar. Bu yaklaşım hiçbir zaman kaybolmadı. Sırbistan'a bakın, şimdi onlara da aynı şey söyleniyor. Rusya'ya karşı yaptırımlara katılın, Kosova'yı verin, bağımsızlığını tanıyın, sonra sizi AB'ye kabul edeceğiz. Aksi takdirde ülkenizde darbe düzenlemeye çalışacaklar" dedi.

Rus dışişleri bakanı, Sırbistan'da yapılan son seçimlere AB ve ABD'nin nasıl tepki verdiğini hatırlattı. "Sırp yetkilileri yerel seçimler sırasında dezenformasyon yapıldığını, seçmenlere rüşvet verildiğini iddia ettiler. Trump'ı seçimlerden mağlup etmeye yönelik kampanya başladığında da Washington'dan aynı dedikodular ortaya atıldı. Çünkü yönetici seçkinlerin istediği buydu. Bu da ABD'de bir hoşnutsuzluk dalgasına neden oldu" diye ekledi.

Ancak Lavrov, kendisinin de belirttiği gibi Amerikan yönetimi için bu hoşnutsuzluğun hiçbir anlamının olmadığını, her istediklerini yapmaya devam ettiklerini ve başkalarına da ne yapmaları gerektiğini dikte ettiklerini belirtti. Ancak aynı zamanda birçok ülkenin, Amerika’nın sergilediği bu tutumu anladığını ve giderek daha fazla ülkenin Moskova'ya "yanınızdayız" dediğini vurguladı.

Kaynak: https://n1info.rs/english/news/lavrov-west-tried-to-make-serbia-choose-between-sanctions-on-russia-coup-detat/  (Erişim tarihi,28.12.2023)

Bu içerik 28.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 25 kez okundu.