Lagarde: Yunanistan ekonomisindeki olağanüstü iyileşme ile bir başarı öyküsüdür

Resim
Atina’da merkez bankaları bankacıları toplantısı sonrası düzenlenen basın toplantısında Lagarde ve Stournaras, Yunanistan’ın ekonomisindeki olağanüstü iyileşmenin bir başarı öyküsü olduğu konusunda hemfikir olduklarını açıkladılar.
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Yunanistan’ın yatırım yapılabilir seviyesine yeniden çıkmasının ardından, 20 Avro Bölgesi ülkesinde olduğu gibi Yunan tahvillerinin de Avrupa Merkez Bankası (AMB) tarafından istisnasız kabul edildiğini vurguladı.
AMB Başkanı ayrıca “Faiz artırımlarına ara vermiş olmamız, gerekirse yeni artırımlara gitmeyeceğimiz anlamına gelmiyor” eklemesinde de bulundu.
Lagarde, enflasyonun yüksek seyretmeye devam etmesi ve piyasalar ile fiyatlar üzerinde baskı oluşturması nedeniyle faiz indirimlerinin ne zaman başlayacağına ilişkin herhangi bir tartışma yapmanın kesinlikle erken olduğunu söyledi.
Christine Lagarde ekonomiyle ilgili olarak, yatırımların yavaşlaması ve son aylardaki faiz artışlarının da etkisiyle tüketimin zayıflaması nedeniyle ekonominin zayıf olduğunu ve yılsonuna kadar da zayıf kalacağını söyledi. “Ancak güçlü işgücü piyasası ekonomiyi destekliyor” diye ekledi.
İsrail-Hamas savaşı konusunda ise Lagarde, Avrupa Merkez Bankası’nın ekonomideki gelişmeleri yakından izlediğini söyledi.

Bu içerik 31.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 43 kez okundu.