Kyriakos Mitsotakis: Yüz günlük yönetim bana bin gün gibi geldi

Resim

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis Yunan özel televizyon kanallarından Alpha’da ana haber bülteni esnasında bir röportaj verdi ve yerel seçimlerde YDP’nin (Yeni Demokrasi Partisi) kimleri desteklediğini, pahalılık, Stephanos Kasselakis ve Yunan-Türk ilişkileri hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Mitsotakis yerel seçimlerin siyasi bir mücadele olduğunu vurgulayarak YDP’nin parti üyesi olmayan bölge valilerini de desteklediğini belirtti. Başbakan, “Bu seçimlere siyasi bir boyut kazandırdığımıza göre, hedefimiz mümkün olduğunca çok bölgeyi kazanmak, neden 13 bölgenin tamamını ve neden üç büyük belediyeyi kazanmayalım” dedi.

Yunanistan Başbakanı Tesalya’nın nasıl yeniden yapılandırılacağı konusuna da değindi ve sorumlu Hollandalı şirketin nelerin yapılması gerektiğine ilişkin ilk bulguları sonuçlandırdığını ekledi.

Kyriakos Mitsotakis, Yunan toplumundaki en büyük sorunun pahalılık olduğunu bir kez daha vurguladı. Bu sorunla başa çıkmak için geçici ve yapısal çözümler olduğunu vurgulayan Başbakan, Market Pass’ın yardımcı olmasına rağmen kendisinin ikincisine inandığını ifade etti.

Başbakan, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren ücret ve emekli maaşlarında kalıcı artışlar olacağını kaydetti ve ne kadar olacağını belirtmeden 1 Nisan’dan itibaren ise asgari ücrette bir artış daha olacağını da duyurdu.

Kyriakos Mitsotakis Stephanos Kasselakis için “Kişisel olarak onu severim” derken, kendisini geçmişten tanıdığını söyledi. Ancak SYRİZA partisine dâhil olacağını tahmin etmediğini vurguladı.

Kyriakos Mitsotakis, Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmelerin ardından ihtiyatlı bir iyimserlik içinde olduğunu söyledi. “Büyük anlaşmazlığımızı çözemezsek sıcak bir olayın eşiğinde olmamalıyız” diyen Kyriakos Mitsotakis, göç konusunda Türkiye ile işbirliği arayışında olduklarını kaydetti.

Kyriakos Mitsotakis, Erdoğan ile görüşmelerinde iyi bir kişisel kimya olduğunu vurgulamasına rağmen, Türk liderliğinin daha önce tutumunu değiştirmesi nedeniyle bu iyi iklimin bozulup bozulmayacağıyla ilgili olarak “Ben hayalperest değilim, saf değilim” şeklinde açıklama yaptı.

Kaynak: https://www.tanea.gr/2023/10/02/politics/government/kyriakos-mitsotakis-100-imeres-diakyvernisis-mou-fanikan-san-1-000/ (Erişim tarihi, 02.10.2023).

Bu içerik 02.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 20 kez okundu.