Kyriakos Mitsotakis: Mariupol’deki durum sadece Ukrayna için değil Yunanistan için de bir trajedi

NATO liderlerinin Brüksel’deki toplantısında, Başbakan Kyriakos Mitsotakis, Rusya’ya yönelik yaptırımların etkili olabilmesi için Türkiye dâhil tüm NATO ülkeleri tarafından bütünlük içinde uygulanmasının gerekli olduğu mesajını verdi. Devamında, Yunanistan’ın soydaşlarının kayıplarının yasını tuttuğu Mariupol’deki duruma değindi.

Resim 
Başbakan Kyriakos Mitsotakis, geçtiğimiz günlerde sona eren NATO liderleri toplantısında, Yunanistan’ın Ukrayna’nın egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve meşru müdafaa hakkına kesin desteğini yineledi.

Hükümet kaynaklarına göre Mitsotakis, Yunanistan’ın ilk andan itibaren Ukrayna’yı savunma malzemesi ve insani yardımla desteklemek, yaptırımlara destek vermek ve 13.000’den fazla Ukraynalı mülteciyi Yunanistan’a kabul etmek için aldığı önlemlere atıfta bulundu.

Aynı kaynaklara göre Başbakan, Rusya’ya yönelik yaptırımlara özel atıfta bulundu ve bir baskı aracı olarak etkili olabilmesi için tüm NATO ülkeleri tarafından bütünlük içinde uygulanmasının gerekli olduğunu vurguladı (Moskova’ya yaptırım uygulamayan tek ülkenin Türkiye olduğu hatırlatıldı).

Son olarak Mitsotakis Mariupol’deki duruma ve insan kayıplarına değindi. “Bu sadece Ukrayna için değil, aynı zamanda soydaşlarının kaybının yasını tutan Yunanistan için de bir trajedidir” dedi.
 
Bu içerik 24.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 69 kez okundu.