Kuzeydeki azınlıklara yönelik evlerin inşasını sübvanse etmek için 4 milyon avro tahsis edildi

Resim

Kosova Hükümeti, kuzeydeki dört belediyede (Kuzey Mitrovica, Zveçan, Leposaviq ve Zubin-Potok) azınlık topluluklarının üyelerine yönelik evlerin inşasını sübvanse etmek için ek 4 milyon avro tahsis etmeye karar verdi.

Bu, Yerel Yönetimler İdaresi Bakanlığının bir talebiydi.

Maliye Bakanı Hekuran Murati, bunun azınlık toplulukları tarafından ev inşası veya yeniden inşası için yapılan başvurunun ilk aşamalarındaki ihtiyaçların karşılanmasına yönelik ek bir talep olduğunu söyledi.

Salı günü yapılan toplantıda Hükümet, Kosova Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasındaki Askeri Çerçeve Anlaşmasının onaylanmasına ilişkin yasa tasarısını, Kosova ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasındaki kredi anlaşmasının onaylanmasına ilişkin yasa tasarısını da onayladı. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Ferizaj’daki kanalizasyon arıtma projesine ilişkin, Devlet yeterlilik sınavına ilişkin yasa taslağının yanı sıra IPA 2020 programı için Kosova ile Avrupa Birliği arasındaki mali anlaşmanın bir numaralı değişikliğinin onaylanmasına ilişkin yasa taslağını da onayladı.

Hükümet aynı zamanda Genel Müfettişlik Ofisi ve teftiş organlarının amblemi ve mührüne ilişkin yönetmelik taslağının yanı sıra Kosova Cumhuriyeti müfettişlerinin kimlik belgelerinin yanı sıra içeriğe ilişkin idari talimat taslağını da onayladı.

 

Yürütme aynı zamanda Kosova’da tehlikeli çocuk işçiliğinin önlenmesi ve yasaklanmasına ilişkin Proje İdari Direktifi Taslağını da onayladı.

Hükümet ayrıca 2024-2028 Avrupa Entegrasyonu Ulusal Programı taslağının yanı sıra Hükümetin 2025-2027 Orta Vadeli Öncelikleri Bildirgesi Taslağını da onayladı.

Hükümet ayrıca Kosova’nın EXPO 2025’e katılımına hazırlık amacıyla kurumlar arası çalışma grubunu kurdu.

Karayolu Trafik Güvenliği Konseyi de kuruldu.

Yönetim aynı zamanda “Priştine – Gjilan - Dheu i Bardhë Otoyolu inşaatı” projesinin uygulanmasından etkilenen taşınmaz malların kamu yararına ek kamulaştırılmasına ilişkin nihai teklif/kararı ve ayrıca Adalet Bakanlığı’nın ihtiyaçları için “Prizren’de gözaltı merkezi ve ıslahevi inşaatı" projesinin gerçekleştirilmesinden etkilenen eski sosyal mülk “İlerleme”nin kamu yararına kamulaştırılması talebinin ayrıca değerlendirilmesini de onayladı.

Hükümet, çift kullanımlı mallara ilişkin stratejik durum listesinin güncellenmesine ilişkin öneri/kararı da onayladı.

Yönetim ayrıca 2024-2030 Sağlık Bilgi Sisteminin geliştirilmesine yönelik stratejik plan taslağını, sivil havacılık alanına yönelik kavram belgesi taslağını, bitki koruma ürünlerine ilişkin kavram belgesi taslağını da onayladı.

Kaynak:

https://www.koha.net/arberi/414956/ndahen-4-milione-euro-per-subvencionim-te-ndertimit-te-shtepive-per-pakicat-ne-veri (Erişim tarihi, 02.04.2024).

Bu içerik 02.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 12 kez okundu.