Kuzey Makedonyalı Türkiye Mezunları Üsküp’te bir araya geldi

Resim

T.C. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) organizasyonunda bu akşam başkent Üsküp’te ‘Türkiye Mezunları Buluşması’ gereçekleşti. Buluşmaya Türkiye’den İlim Yayma Vakfı Başkanı Bilal Erdoğan, YTB Başkanı Abdullah Eren, T.C. Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, Kuzey Makedonya’daki Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Başkanı ve Milletvekili Beycan İlyas, Türk Milli Birlik Hareketi (TMBH) Genel Başkanı Erdoğan Saraç, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Türkiye mezunları ile davetliler katıldı.

Programın başında, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan ile YTB Başkanı Abdullah Eren tarafından gerçekleştirilen konuşmalarda, Türkiye’de okuyan yabancı öğrencilerin sayısı, Türkiye’de eğitim almanın ayrıcalıkları, Türkiye Devleti’nin sadece Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukların yaşadığı coğrafyalarda değil, onun dışındaki coğrafyalarda da TİKA aracılığıyla karşılıksız olarak yapmış olduğu insani yardımlar hakkında bilgi verildi. YTB Başkanı Abdullah Eren, Türkiye Bursları’na başvuruların 10 Ocak tarihinde başlayacağını hatırlatarak, Türkiye’de eğitim görmek isteyen gençlere bu burslara başvuru yapma çağrısında bulundu.

Programın devamında, Türkiye mezunlarından Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Destanov, Mimar Velika İvkovska ve Prof. Dr. Metin İzeti, Türkiye’de eğitim görmenin önemine vurgu yapan birer selamlama konuşması gerçekleştirdiler.

Program, YTB’nin tanıtım filmi gösterimi ve akabinde gerçekleştirilen hediye takdimi ile son buldu.

Kaynak: https://yenibalkan.com/tr/gundem/turkiye-mezunlari-uskup-te-bulustu-81501, (Erişim tarihi, 27.12.2023).

Bu içerik 26.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 25 kez okundu.