Kuzey Makedonya'ya giden otobüs Struma otoyolunda kaza yaptı, 46 kişi öldü

Resim
Struma otoyolunda meydana gelen trafik kazasında 46 kişi öldü. Türkiye'den Kuzey Makedonya'ya gitmekte olan Kuzey Makedonya plakalı bir yolcu otobüsü 23 Kasım günü saat 03.00 sıralarında bariyerlere çarparak alev aldı. Yalnizca 7 yolcunun yanan otobüsten atlayarak kurtulduğu kazadan sonra hayati tehlikeleri bulunmayan yaralılar, Pirogov Acil Tıp Hastanesine kaldırıldı. Otobüste 51 Kuzey Makedonya vatandaşı ve bir Belçika vatandaşı olmak üzere toplam 52 kişi seyahat ediyordu. Kazada ölenlerden 12’sinin çocuk olduğu bildirildi. Sofya'da vatandaşlar, elim olaydan ötürü duydukları üzüntünün bir göstergesi olarak Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği önüne çiçek bıraktı ve mum yaktı.
Bulgaristan'ın Geçici Başbakanı Stafen Yanev ve Geçici İçişleri Bakanı Boyko Rashkov, otobüs kazasını bir trajedi olarak nitelendirdi. Bu kaza, Bulgaristan'da en fazla sayıda ölümün olduğu trafik kazası oldu.
Sorumlu kurumlar, trajik kazanın nedenini henüz belirleyemedi. Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev Sofya'ya geldi ve otobüste bir patlama olduğunu söyleyen kazazedeyle konuştu. Bulgaristan Başbakanı Stefan Yanev ise kazanın nedeninin yol yüzeyi olduğu olasılığını reddetti.
Otomobil İdaresi Yürütme Ajansı Başkanı Boyko Ranovski BNR'ye verdiği demeçte, otobüsün hareketini kaydeden takografın yandığını söyledi. “Ajansın kameraları, herhangi bir kural ihlali veya otobüste hızlanma kaydetmedi. Sürücünün zorunlu duraklarda mola verdiği ve yeterince dinlendiği de gözlemlendi,” dedi.
Struma otoyolunda meydana gelen trajik kazaya tanık olan Vasko Pirgov, "Sürücünün uyuyakaldığını düşünmüyorum. Yol ıslaktı. Bana göre sürücünün kafası karıştı. Sağ ön lastiğin kesilmesi patlamaya neden oldu ve ardından kaza oldu. Hasarlı trafik bariyerinden kıvılcımlar çıktı. Önce otobüsün ön tarafı alev aldı" dedi.
22 Kasım’da Varna yakınlarındaki huzurevinde çıkan yangında ölen 9 kişi ve 23 Kasım’da otobüs kazasında hayatını kaybeden 46 kişi için 24 Kasım günü Ulusal Yas ilan edildi.

Bu içerik 23.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 77 kez okundu.