Kuzey Makedonya ve Türkiye, Askerî Malî İşbirliği Anlaşması’nı imzalamak üzereler

Resim
Kuzey Makedonya hükûmetinden verilen bilgilere göre Kuzey Makedonya ve Türkiye savunma alanında işbirliği yapacak ve Askerî Malî İşbirliği Anlaşması’nı imzalayacak.
Kuzey Makedonya hükûmetinin basın bürosundan yapılan açıklamada “Kuzey Makedonya hükûmeti, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Makedonya hükûmetleri arasında askerî alanda malî işbirliğinin yapılmasını öngören anlaşma müzakerelerinin sonuç raporunu gözden geçirip kabul etti ve anlaşma metninin imzalanmasının ardından 15 gün içinde ilgili anlaşmanın onaylanma sürecini başlatmak için Dışişleri Bakanlığını görevlendirdi. Kuzey Makedonya hükûmeti, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti arasında yapılacak Askerî Malî İşbirliği Anlaşması’nı imzalama yetkisini Savunma Bakanı Radmila Şekerinska-Yankovska’ya tevdi etti.” denildi.
Kuzey Makedonya’nın savunmasının güçlendirilmesi sürecinde NATO’ya daha hızlı bir şekilde üye olarak kabul edilmesi için elzem reformların yapılmasında Türkiye’nin geçmişte Makedonya’nın yanında duran en büyük müttefiklerinden biri olduğunu hatırlatmak gerekir. Türkiye geçmişte birçok defa Makedonya’ya askerî alanda yüksek miktarlarda malî destek ve yardımlarda bulunmuştur. 
Daha önce, Savunma Bakanı Şekerinska, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği nezdinde yeni atanmış olan Askerî Ataşesi ve dönemin Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara ile bir araya gelerek iki ülke arasında savunma alanındaki işbirliğini görüşmüştü.

Bu içerik 10.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 96 kez okundu.