Kuzey Makedonya ve Bulgaristan hükümetler arası çalışma toplantısının gündeminde kültür, eğitim ve bilim vardı

Resim

22 Mart’ta Sofya’da, Kuzey Makedonya ve Bulgaristan arasında ikili ilişkiler konusunda bir araya gelen Dördüncü Çalışma Grubunun üçüncü toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ana gündem maddelerini kültür, eğitim, bilim, turizm, gençlik ve spor oluşturdu.

Kuzey Makedonya Kültür Bakanı Bisera Kostadinovska Stoyçevska, toplantının ardından basına yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki iyi komşuluk ilişkilerini ilerletme sürecini hızlandırmayı amaç edinen toplantının, bütün alanlarda ilişkilerin ilerletilmesi konusunda karşılıklı görüş, duruş ve fikir alışverişinde bulunulduğu dostane ve yapıcı bir ortamda geçtiğini belirtti.

Bulgaristan Eğitim ve Bilim Bakanı Nikolay Denkov ise, görüşmelerin dostluk ruhuna uygun geçtiğini belirterek iki ülke arasındaki ilişkilerin ileri bir noktaya taşınmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.  

Resmî görüşmelerin yanı sıra gayri resmî görüşmeler de gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Denkov, “Bütün alanlarda ciddî ilerlemeler kaydederek karşılıklı somut projelerimizi paylaştık, toplantımıza Erasmus programından da katılanlar oldu. Çalışmalarımızla ülkelerimiz arasındaki iyi komşuluk ilişkilerimizin ilerletilmesi konusundaki süreçleri hızlandıracağımıza inanıyorum” diye konuştu.
  
Kuzey Makedonya Kültür Bakanı Bisera Kostadinovska Stoyçevska ve Bulgaristan Kültür Bakanı Atanas Atanasov Sofya’da, 2022-2025 arasındaki dönemde gerçekleştirilecek bir kültür programını imzaladılar.

Kuzey Makedonya Eğitim Bakanı Yeton Şakiri, Ulusal Avrupa Eğitim Hareketliliği Programı Ajansı Müdürü Marko Gyorrgievski ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Naumçe Moysovski’nin de katıldığı Sofya’daki toplantıda 2022-2025 dönemi için eğitim ve bilim alanında iki ülke arasında gerçekleştirilecek olan bir programın yanı sıra gençlik ve spor alanları ile Erasmus ve Avrupa Dayanışma Programı alanlarında ikili anlaşmalar imzalandı.

Bu içerik 22.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 65 kez okundu.