Kuzey Makedonya ve Arnavutluk, sınai mülkiyet alanında iş birliği anlaşması imzaladı

ResimArnavutluk ve Kuzey Makedonya, sınai mülkiyet alanında iş birliği konulu bir anlaşma imzaladı. Anlaşma, Kuzey Makedonya Devlet Sınai Mülkiyet İdaresi (DZIS) Müdürü Blerim Idrizi ile Arnavutluk Sınai Mülkiyet Genel Müdürlüğü (DPPI) Genel Müdürü Rowena Beqiraj tarafından dün Tiran'da imzalandı.
İki ülkenin ilgili iki kurumu tarafından yapılan açıklamada “Gerçekleşen görüşmenin amacı, iki ülke arasındaki iş birliğini derinleştirmek için sınai mülkiyet alanında iş birliği anlaşmasının imzalanmasıydı. İki genel müdür, ilgili ülkelerin söz konusu alandaki hakların en iyi şekilde uygulanmasını sağlayacak sınai mülkiyet hakları bilincini artırmak için bu alanda karşılıklı iş birliğine hazır olduklarını ve bu konudaki iyi niyetlerini dile getirdiler.” denildi.
Müdür Beqiraj, büyük önem taşıyan söz konusu anlaşmanın imzalanmasının, Sınai Mülkiyet Genel Müdürlüğü'nün diğer ülkelerin sınai mülkiyet ofisleri ile uluslararası düzeyde ikili ilişkilerini daha da güçlendirmek için yerine getirmesi gereken stratejik bir görev olduğunu ifade etti.
Kuzey Makedonya Sınai Mülkiyet İdaresi'nden yapılan açıklamada, toplantıya Kosova Cumhuriyeti Sınai Mülkiyet İdaresi Genel Müdürü İsa Dukaj da katılmış olup söz konusu görüşme "üç ülke arasındaki çok iyi iş birliğinin bir sonucu olarak gerçekleştirilmiştir" denildi.
Kuzey Makedonya Sınai Mülkiyet İdaresi'nden yapılan açıklamada ayrıca “Üç ofis, esas olarak sınai mülkiyet haklarının tanıtılması ve bu haklarla ilgili farkındalığın oluşturulması, bunların uygulanması, aynı zamanda coğrafi işaretlerin geliştirilmesi ile ilgili etkinliklerin düzenlenmesi ile bu alandaki ortak girişimlerin koordinasyonun sağlanması konusunda anlaştılar.” denildi.

Erişim tarihi: 07.06.2023

 

Bu içerik 04.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 27 kez okundu.