Kuzey Makedonya Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Blagoy Boçvarski, Koridor 8'i Batı Balkanlar'ın ana koridorları haritasının bir parçası yapan kararı imzaladı.

ResimKuzey Makedonya Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Blagoy Boçvarski, Karadağ’da Avrupa Birliği Komisyonu’nun “Trans-Avrupa ulaşım ağının gösterge niteliğindeki haritalarına ilişkin Avrupa Birliği ile Kuzey Makedonya Cumhuriyeti arasında yüksek düzeyli mutabakat” kararının ekini imzaladı.
Bu karar ile Koridor 8, Avrupa Birliği’nin Trans-Avrupa ulaşım ağlarının genişletilmesi çerçevesinde, Batı Balkanlar’ın ana koridorları haritasının bir parçası haline geldi.
Ulaştırma Topluluğu Sekreterliği ve CEFTA tarafından düzenlenen Batı Balkan ülkeleri arasındaki bağlantıya adanmış bakanlar konferansına katılmak üzere Karadağ’a çalışma ziyareti gerçekleştiren Boçvarski, bu münasebetle konferansta da bir konuşma gerçekleştirdi.
Dinleyicilere hitaben yaptığı konuşmasında Bakan Boçvarski, bilhassa Koridor 8 karayolu ve demiryolu projesinin özelinde, uygulanan projelere özel vurgu yapıp bölgesel bağlantının önemini vurguladı.
Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı’ndan yapılan duyuruda da belirtildiği gibi, Koridor 8’in doğu-batı ekseni boyunca geliştirilmesinin, bölgenin bölgesel bağlantı ve istikrarı geliştirmesine yardımcı olacak gerekli bir ekonomik ve siyasi araç olduğunu sözlerine ekledi.

Bu içerik 16.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 25 kez okundu.