Kuzey Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) işbirliğinde Üsküp’te iş forumu düzenlendi

Resim

Kuzey Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) işbirliğinde bugün Üsküp’te iş forumu düzenlendi. İş forumunda Kuzey Makedonya’daki yatırım imkanları ele alındı.

İş forumuna Kuzey Makedonya’nın Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Fatmir Bitiçi, Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, MATTO Başkanı Aydoğan Ademoski, Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan, Çorlu TSO temsilcileri ve MATTO yönetim kurulu üyeleri katıldı.

MATTO Başkanı Aydoğan Ademoski, açılış konuşmasında Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde neredeyse tüm alanlarda yatırım yapan en seçkin Türk şirketlerinin MATTO üyesi olduğuna vurgu yaptı.

Ademoski “MATTO üyeleri ülke genelinde 20 binin üzerinde istihdam imkanı sunmaktadır. Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantı ile ülkemizde olabildiğince fazla sanayi yatırımlarının ve istihdam imkanlarının artması hedeflenmektedir. Amaçlarımızdan biri de ÇORLU TSO vasıtasıyla ülkemiz şirketlerinin Türkiye’de yatırım gerçekleştirebilmeleri ve 85 milyonluk bir piyasaya açılma imkanı bulmalarıdır.” dedi.

Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan, bu toplantıyı Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki ticari işbirliğini geliştirmek ve ticaret hacmini arttırmak amacıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kuzey Makedonya Başbakan Yardımcısı Fatmir Bitiçi, konuşmasında Serbest Ticaret Anlaşması’na dikkat çekerek “İki ülke arasında hali hazırda var olan serbest ticaret anlaşmasının güncellenmesi ve geliştirilmesi süreci nihai safhadadır. Bunun gerçekleşmesi ile iki ülke arasındaki karşılıklı ticaret imkanları ve hacminin artacağına inanıyoruz. Hükümetimizin bu yönde çalışma yürüttüğünün bir göstergesi, Ukrayna krizi sebebiyle süt ve süt ürünlerinde tüm gümrük tarifelerinin kaldırılmasıdır. Her iki tarafın bu yöndeki ilgisini gözlemlemek için bunu geçici olarak yaptık. Elbette tüm gümrük tarifelerinin kalıcı olarak kaldırılmasına da hazır olduğumuzu belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.

Kaynak:https://yenibalkan.com/tr/ekonomi/matto-ile-corlu-tso-isbirliginde-is-forumu-duzenlendi (Erişim tarihi, 29.12.2022)

Bu içerik 22.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 35 kez okundu.