Kuzey Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) yeni başkanını seçti

ResimMakedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) bugün 9. Genel Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Yeni genel başkanın seçildiği genel meclis toplantısındaki tek başkan adayı Tahsin İbrahim’di.

LİMAK otelde yapılan toplantının açılışına, dernek temsilcilerinin yanı sıra Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Üsküp Koordinatörü Halim Ömer Söğüt de katıldı.

Toplantıda konuşan MATÜSİTEB Başkanı Hüsrev Emin, olağanüstü durumlar nedeniyle son toplantının 2019 yılında yapıldığını, kendisinin de iki dönem boyunca vazifesini layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını ifade etti.

TİKA Üsküp Koordinatörü Halim Ömer Söğüt de konuşmasında “Balkanlar ve Rumeli’de özellikle bölgenin incisi Kuzey Makedonya’da Türk toplumu her zaman kendine özgün bir yapıyla kendi özgür iradesiyle seçimlerini yapabilmiş, ülkenin ve bölgenin her zaman barış unsuru, hoşgörü unsuru olagelmiştir. Bildiğimiz üzere dünyada 150’den fazla ülkede faaliyet gösteren TİKA gönül coğrafyamız şeklinde nitelenen dost, kardeş ve soydaşlarımızın olduğu Rumeli bölgesine özel bir önem atfetmekte.” ifadelerini kullandı.

Söğüt ayrıca, “MATÜSİTEB kurulduğu 2003 yılından bu yana çok önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bu çalışmalar içerisinde özellikle altının çizilmesi gereken Türk toplumunun milli birlik ve beraberliğini, adet, örf ve geleneklerini yine aynı zamanda eğitimde ve sosyal hayatta olan bazı eksiklikleri giderme noktasındaki çalışmalardır. MATÜSİTEB’e geçmişte de çok büyük görevler düşmüş, gelecekte de çok büyük görevler düşecektir. Bizler Türk kurumları bu bilinçle görev algısı içerisinde MATÜSİTEB ile her zaman karşılıklı saygı ve iyi işbirliği çerçevesinde projeler yapageldik. Bunlar içinde özellikle eğitime ihtiyacı olan çocuklarımızın burslandırılması, çeşitli fiziki ve materyal destekleri, öte yandan Türkçe müfredatımızın değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi ve bunun haricinde kültürel sempozyumlar, eğitim sempozyumları, Türkçe kursları ve benzeri alanda fedakarca çalışmalar Türk toplumunun fertleri tarafından gerçekleştirildi.” şeklinde konuştu.

MATÜSİTEB Genel Başkanlığı yarışında tek aday olan ADEKSAM Derneği Başkanı Tahsin İbrahim, MATÜSİTEB’in başkanlığını 2012 ile 2016 yıllarında iki dönem yapmıştı.

Bu içerik 05.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 93 kez okundu.