Kuzey Makedonya teknokrat hükümetinin ilk oturumunda Başbakan Caferi: Önümüzde özgür, adil ve demokratik seçimlerin gerçekleşmesini sağlamak gibi önemli bir görev durmaktadır

Resim

Kuzey Makedonya’nın teknik hükümet Başbakanı Talat Caferi, yeni seçilen hükümetin ilk bakanlar kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, asıl görevlerinin yasal prosedürlere uygun olarak şeffaf, özgür, adil ve demokratik seçimler düzenlemek olacağını belirtti.

Hükümetin basın servisinden yapılan açıklamaya göre Başbakan Caferi, yeni kurulan teknokrat hükümetinin, yaklaşan seçimlerin organizasyonu ve uygulanması ile yükümlülüklerini vatandaşların yararına yerine getirmesi konusundaki beklentilerini duyurdu.

Caferi “Önümüzde; yasal ve şeffaf prosedürlere uygun olarak özgür, adil ve demokratik seçimlerin hazırlıklarını yapmak ve organize edilmesini sağlamak gibi önemli bir görev vardır. Görevimiz gereği, seçim kampanyasında ve bizzat seçim gününde vatandaşların iradelerini en yüksek Avrupa standartlarına uygun olarak açıkça ifade edecekleri koşulları sağlamak için Meclis, Devlet Seçim Komisyonu ve AGİT Misyonunun yanı sıra Avrupa Birliği ve stratejik ortağımız olarak ABD ile işbirliği yapma yükümlülüğümüz bulunmaktadır.” dedi.

Kaynak:https://novamakedonija.com.mk/makedonija/djaferi-na-prvata-sednica-na-tehnichkata-vlada-pred-nas-e-kluchna-zadacha-podgotovka-i-organiziranje-slobodni-fer-i-demokratski-izbori/  (Erişim tarihi, 30.01.2024)

Bu içerik 30.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 17 kez okundu.