Kuzey Makedonya Teknik Hükümet Başbakanı Caferi, Slovenya’nın Üsküp Büyükelçisi Presker’i kabul etti: Slovenya, Kuzey Makedonya’nın Avrupa Birliği perspektifine kayıtsız şartsız destek veriyor

Resim
Teknik Hükümet Başbakanı Talat Caferi, bugün Slovenya Cumhuriyeti'nin ülkedeki Büyükelçisi H.E. Gregor Presker ile bir araya geldi. Görüşmenin odağında, Kuzey Makedonya ile Slovenya arasındaki genel olarak ikili ilişkiler ile özellikle ekonomik ilişkiler ve bu ilişkileri daha da ileri seviyeye taşıma imkânları vardı. Görüşmede ayrıca Kuzey Makedonya’nın Avrupa Birliği perspektifinin yanı sıra Batı Balkanlar bölgesindeki durum da etraflıca ele alındı.
Muhataplar, iki ülkenin devamlılığı esas alan, karşılıklı destek ve saygıya dayalı mükemmel ikili ilişkilere sahip olduğunu vurguladı.
Caferi, Slovenya'nın, Kuzey Makedonya'nın Avrupa perspektifine olan desteğini ve bu süreçte ülke olarak deneyimlerini Kuzey Makedonya ile paylaşmalarını memnuniyetle karşıladığını belirtti.
Muhataplar, iki ülke arasındaki başarılı siyasi ve ekonomik işbirliğinin yanı sıra savunma, içişleri, kültür, bilim ve eğitim alanlarındaki işbirliklerine ilişkin görüş alışverişinde de bulundu.
Büyükelçi Presker, Kuzey Makedonya'nın bölgedeki diğer ülkelerle birlikte Slovenya için öncelikli bir coğrafya olduğunu ve Slovenya'nın Kuzey Makedonya'nın Avrupa entegrasyonuna etkin ve açık desteğinin devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: https://www.kisa.link/GpGFj (Erişim tarihi: 12.03.2024)

 

Bu içerik 11.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 13 kez okundu.