Kuzey Makedonya Sol Parti lideri Apasiev: Gazze sadece binlerce çocuğun mezarı değil, aynı zamanda insanlığın da mezarıdır

Resim

Kuzey Makedonya Sol Parti Başkanı Prof. Dr. Dimitar Apasiev, Kuze Makedonya Meclisine Filistin halkıyla dayanışma ve İsrail işgalinin kınanmasına ilişkin bir bildiri teklifi sundu. Parlamento genel kurul kürsüsünde söz aldıktan sonra konuşmasına, “Sol milletvekilleri olarak dün sizlere ‘Filistin halkıyla dayanışma ve İsrail işgalinin kınanması’ bildirisini sunduk” sözleriyle başlayan Sol Parti lideri konuşmasını şöyle sürdürdü:
 “Biz, şu anda gezegendeki en sıcak gündemi teşkil eden ve aynı zamanda Üçüncü Dünya Savaşı'nın fitilini ateşleme potansiyeli taşıyan, yani gözümüzün önünde Gazze'de Filistinlilere uygulanan soykırım hakkında bu mecliste konuşmayarak bir deve kuşu gibi başımızı kuma gömmememiz gerektiğini düşünüyoruz!  
Sunduğumuz bildiri, Filistin halkıyla dayanışmayı ve İsrail işgalinin kınanmasını öneren dokuz maddeyi içermektedir.
UNICEF sözcüsünün de belirttiği gibi, ‘Gazze son günlerde binlerce masum çocuğun mezarına dönüştü ve burası adeta yeryüzünün cehennemi oldu.’ Gazze'ye sadece iki haftada atılan bombaların potansiyel gücü, Hiroşima'ya atılan nükleer bombanın vurucu gücünün bir buçuk katını aşmış durumdadır.
Bu parlamentoda Ukrayna için hepimiz timsah gözyaşları döktük. Bir kıyas yapmak gerekirse, Ukrayna'da iki yılda en fazla 200 çocuk öldü, Gazze'de ise yalnızca iki haftada 5.000 çocuk öldü! Dolayısıyla UNICEF ​​Sözcüsü’nün söylediklerine bir ekleme yaparak Gazze'nin sadece binlerce çocuğun mezarı olmadığını, aynı zamanda insanlığın da mezarı olduğunu da ifade etmek istiyorum. Şu anda, bazı hayatları diğerlerinden daha değerli olarak gören Avrupa ve Amerika'nın iki yüzlülüğüne şahit olmaktayız.
Deklarasyonumuzda, eski Yugoslavya döneminde sahip olduğumuz devlet geleneğinin ruhuna uygun olarak, bağımsız Filistin Devleti ile büyükelçilikler düzeyinde diplomatik ilişkiler kurulması ve uluslararası tanınma sürecinin başlatılması için hükümete bir yükümlülük öngörülmekte olup, ayrıca Cumhurbaşkanı’ndan, ‘Sivillerin Korunması ile Hukuki ve İnsani Yükümlülüklere Saygı Kararı’ hakkında çekimser oy kullandığı için Kuzey Makedonya'nın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi’ni derhal geri çağırmasını istiyoruz.”

Erişim Tarihi: 07.11.2023
Bu içerik 06.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 23 kez okundu.