Kuzey Makedonya seçim bölgelerinde Türk nüfusun sayısı

Resim

Kuzey Makedonya’da 8 Mayıs’da yapılacak Parlamento seçimleri 6 farklı seçim bölgesinde düzenlenecek.

Ülke genelinde dağınık bir şekilde yaşayan Türk nüfusunun seçim bölgelerine göre dağılımını sunmaya çalıştığımız bu haberimizde, Milli Sayım Koordinasyon Kurulu tarafından kabul edilmeyip hukuki süreç devam etse de bir projeksiyon sunması için 2021 yılında gerçekleştirilen nüfus sayımı sonuçlarından yararlanmayı planlamaktayız.

1. seçim bölgesini oluşturan Aerodrom, Kisela Voda, merkez, Karpoş, Çayır’ın bir bölümü, Saray, Studeniçan, Sopişte’de Türk nüfus sayısı 8.650 olarak kaydedilmiştir.

2. seçim bölgesini oluşturan Butel, Gazi Baba, Gyorçe Petrov, Çayır’ın bir bölümü, Şuto Orizari, Haraçina, Lipkova, Kumanova’nın bir bölümü, Staro Nagoriçane’nin bir bölümü ve Çuçer Sandevo’da Türk nüfus sayısı 4.293 olarak kaydedilmiştir.

3. seçim bölgesini oluşturan İştip, Köprülü, Koçana, Sveti Nikole, Vinitsa, Delçovva, Pehçevo, Petrovets, Karbintsi, Kumanova’nın bir bölümü ve Çaşka’da Türk nüfus sayısı 4.991 olarak kaydedilmiştir.

4. seçim bölgesini oluşturan Pirlepe, Ustrumca, Radoviş, Konçe, Valandova, Gevgeli, Doyran, Negotino, Demir Kapı, Manastır’ın bir bölümü, Mogila ve Vasilevo’da Türk nüfus sayısı 15.982 olarak kaydedilmiştir.

5. seçim bölgesini oluşturan Manastır’ın bir bölümü, Ohri, Struga, Kırçova’nın bir bölümü, Resne, Kruşevo, Dolneni, Plasnitsa, Debre, Mavrova Rostuşe ve merkez Jupa’da Türk nüfus sayısı 24 bin 458 kişi olarak kaydedilmiştir.

6. seçim bölgesini oluşturan Kalkandelen, Gostivar, Teartse, Vrapçişte, Jelino ve Kırçova’nın bir bölümünde Türk nüfus sayısı 14.432 kişi olarak kaydedilmiştir.

2021 nüfus sayımı verilerine bağlı yapılan hesaplamalara göre 6 seçim bölgesinde toplamda ortalama 58 bin 77 Türk seçmenin olduğu belirtiliyor.

Kaynak: https://timebalkan.com/iste-secim-bolgelerine-gore-turk-nufus-sayilari/,  (Erişim tarihi 17.04.2024

Bu içerik 16.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 39 kez okundu.