Kuzey Makedonya Savunma Bakanı Slavyanka Petrovska çalışma ziyareti için Türkiye’ye gitti

Resim
Bir çalışma ziyareti için iki günlüğüne Türkiye’ye giden Kuzey Makedonya Savunma Bakanı Slavyanka Petrovska’nın İstanbul’da Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF’23’ü ziyaret etmesi ve Türk mevkidaşı Yaşar Güler ile de bir buluşma gerçekleştirmesi planlanmaktadır.
İki dost ülke olan Kuzey Makedonya ve Türkiye eskiden olduğu gibi günümüzde de NATO müttefikleri olarak son derece yakın ve verimli ikili savunma ilişkilerine sahiptirler.
Kuzey Makedonya, ordusunu teçhizatlarla destekleyen Türkiye’den, iki ülke hükümetleri arasında yapılacak olan bir anlaşma ile ağır silah sistemleri almayı planlıyor. Anlaşma ile Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ordusu, 2025 yılında teslim edilecek olan “Boran” tipi obüslerle donatılacak.
16’ncısı düzenlenecek olan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF’23’i aralarında savunma bakanlarının da bulunduğu 400'ün üzerinde resmi heyetin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuar’da, savunma sanayisine ait yerli ve yabancı 1.000'e yakın firma tanıtılacak.
Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ordusu’nun satın alacağı ağır silah sistemlerinin bir kısmını üreten ASELSAN firması da Fuar’da yer alacak.

Kaynak: https://rb.gy/muq5f,  (Erişim tarihi, 26.07.2023).
Bu içerik 25.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 31 kez okundu.