Kuzey Makedonya Savunma Bakanı Petrovska’dan Slovenya ziyareti

ResimKuzey Makedonya Cumhuriyeti Savunma Bakanı Slavjanka Petrovska, gerçekleştirdiği Slovenya ziyareti kapsamında mevkidaşı Marjan Şarec ile bir araya geldi. Görüşmede iki ülke arasında savunma alanındaki ilişkiler ele alındı. Petrovksa ve Şarec Kuzey Makedonya ile Slovenya’nın istikrarlı, barışın hakim olduğu, bölge güvenliğinin sağlanması için aynı amaç doğrultusunda çalışan ve ortak değerlere sahip iki ülke olduğunu vurguladı.

Bakan Petrovska “Slovenya, Kuzey Makedonya'nın Avrupa entegrasyonunun kanıtlanmış dostu, müttefiki ve güçlü destekçisidir. Bu yıl iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin ve iş birliğinin 30. ve aynı zamanda savunma alanındaki iş birliğinin 28. yıl dönümü kutlanıyor. Çok sayıda güvenlik sorununun olduğu karmaşık zamanlarda yaşıyoruz ve bu nedenle NATO müttefiki iki yakın ve dost ülke olarak savunma alanındaki iş birliğimizi daha da güçlendirmeliyiz" dedi.

Slovenya’nın Kuzey Makedonya’nın Avrupa Birliği entegrasyonu sürecine destek veren dost ülkelerden biri olduğuna işaret eden Bakan Slavyanka Petrovska, Ljubljana ziyareti kapsamında Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile de bir araya geldi.

 

Bu içerik 17.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 93 kez okundu.