Kuzey Makedonya ordusunun özel harekât kuvvetleri, Yunanistan’da düzenlenen uluslararası askerî tatbikata katılıyor

Resim

Kuzey Makedonya, Güney Kıbrıs (Rum Yönetimi), Avusturya, Bulgaristan, Fransa, ABD, Karadağ, Sırbistan ve ev sahibi Yunanistan'ın özel kuvvetlerinin yanı sıra Mısır ve İsrail kuvvetlerinin de gözlemci olarak katılımıyla 5 Mayıs'a kadar sürecek olan uluslararası "ORION 23"-Özel Harekât Kuvvetleri Askerî Tatbikatı dün başladı.
Uluslararası askerî tatbikatın Attika ve Viotia bölgelerinin daha geniş kara ve deniz sahasında yapılması planlanmakta olup Yunan Ordusu Genelkurmay Başkanlığı, Yunanistan özel kuvvetlerinin diğer katılımcı ülke kuvvetleriyle birlikte gerçekleştirdiği bugünkü tatbikattan fotoğrafları Twitter'da paylaştı.
Altıncı kez yapılan "ORION 23" tatbikatı, yine bugün başlayan Çok Uluslu "INIOHOS 2023" Hava Tatbikatı ile eş zamanlı düzenlenen bir tatbikattır.
Yunan Ordusu Genelkurmay Başkanlığı’ndan (GEETA) yapılan açıklamaya göre, Özel Harp Komutanlığı tarafından planlanan ve yürütülen "ORION 23" tatbikatı, bünyesinde birer özel kara harekâtı ve deniz özel harekât birliğinin faaliyet göstereceği Özel Harekât Komutanlığı kurulmasını öngören bir senaryoya göre yapılmaktadır.
Bu tatbikata paralel olarak ABD, Kıbrıs, Hindistan, Ürdün, İspanya, İtalya, Suudi Arabistan, Slovenya ve ev sahibi Yunanistan'ın hava savunma araçlarıyla katıldığı; Avusturya ve Kanada'nın ise sadece askeri personel bulundurduğu; Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Karadağ, Bahreyn, Slovakya ve Tunus'un ise gözlemci seviyesinde katılım sağladığı Çok Uluslu Hava Savunma Tatbikatı "INIOHOS 2023" de başladı.
Yunan Ordusu Genelkurmay Başkanlığı’ndan (GEETA) yapılan açıklamada, söz konusu tatbikatlarla Yunanistan'ın Balkanlar ve Akdeniz gibi geniş bir bölgedeki güvenlik ve istikrar konusundaki önemli rolüne dikkat çekildiği vurgulandı.

Kaynak: https://mrt.com.mk/node/89359 (Erişim tarihi, 25.04.2023)
Bu içerik 25.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 36 kez okundu.