Kuzey Makedonya’nın ilk Arnavut Başbakanı Talat Caferi oldu

Resim

Kuzey Makedonya Meclisi, ülkeyi seçimlere götürecek teknokrat hükümetini seçti. Teknokrat hükümetini ülkede ilk Arnavut başbakan olan Talat Caferi yönetecek.

Kuzey Makedonya Meclisi, 65 “evet” ve 3 “hayır” oyuyla Talat Caferi liderliğindeki teknik hükümeti seçti. Ana muhalefet partisi VMRO-DPMNE milletvekilleri ise teknokrat hükümetine ilişkin oylamaya katılmadı.

Kuzey Makedonya’daki Arnavut siyasi kanadından Besa Hareketi, Alternativa Partisi ve Demokrasi Hareketi partilerinin oluşturduğu muhalefet koalisyonu “Değişim için Avrupa Bağlantısı” (LEN) milletvekilleri de ilk Arnavut Başbakan Talat Caferi önderliğindeki teknokrat hükümetine destek vermedi.

Geçiş hükümetinin temel görevi adil ve demokratik parlamento seçimlerini düzenlemektir. Geçiş hükümetinin bileşiminde, hükümetin birinci yardımcısı, Başbakan ve Avrupa İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bojan Maricic, Siyasi Sistem ve Toplumlar Arası İlişkiler Bakanı Artan Grubi oldu.

Ana muhalefet partisi VMRO-DPMNE’nin önerisi üzerine Panče Toškovski İçişleri Bakanı, Gjoko Velkovski ise Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı oldu. Diğer bakanlıklarda ise bir değişiklik olmadı.

Kaynak: https://timebalkan.com/k-makedonyanin-ilk-arnavut-basbakani-talat-caferi-oldu/  (Erişim tarihi, 28.01.2024)

Bu içerik 28.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 16 kez okundu.