Kuzey Makedonya’nın Edirne Fahri Konsolosluğu resmî törenle açıldı

Resim

Kuzey Makedonya’nın Edirne’deki Fahri Konsolosluğu 23 Aralık tarihinde Dışişleri Bakanı Buyar Osmani’nin katılımıyla resmi törenle açıldı. Fahri Konsolos Eser Cevahir’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık da katıldı. Edirne Fahri Konsolosluğu Edirne ile birlikte Kırklareli ve Tekirdağ bölgelerini de kapsayacak.

Fahri Konsolosluğun Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki işbirliğini güçlendirecek bir adım olduğuna vurgu yapan Dışişleri Bakanı Osmani, Fahri Konsolosluk açılışının iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30’uncu yıldönümüne denk gelmesinin de manidar olduğunu ifade etti. Osmani “Biz burada durmayacağız, işbirliğimizi daha da geliştirmeye devam edeceğiz, bu doğrultuda Fahri Konsolosumuz Cevahir’in de katkı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Dışişleri Bakanı Buyar Osmani Edirne’ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile de bir araya geldi.

Görüşmede Kuzey Makedonya’nın Edirne bölgesi ile de işbirliğini geliştirmesi noktasında fikir alışverişi yapıldı. Bakan Osmani Trakya Üniversitesinde öğrenim gören Makedonyalı öğrencilerle de bir araya geldi.

Kaynak: https://yenibalkan.com/tr/gundem/kuzey-makedonya-nin-edirne-fahri-konsoloslugu-resmi-torenle-acildi?fbclid=IwAR1tzu2GtkWrjHADm_bgilgnORxYisIa-_FjUFCOVK9CsUkggLyNYLYvOiM  (Erişim tarihi, 29.12.2022)

Bu içerik 23.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 58 kez okundu.