Kuzey Makedonya Meclisi yeni hükümeti onayladı

Resim

Kuzey Makedonya Meclisinde 108 milletvekilinin katıldığı oturumda, 46 hayır oyuna karşılık 62 evet oyuyla Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Genel Başkanı Dimitar Kovaçevski tarafından kurulan yeni hükümet onaylandı.

Мeclis kürsüsünde bir konuşma yapan Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Genel Başkanı ve Başbakan Dimitar Kovaçevski, hükümetin meşruiyetinin tartışmaya kapalı olduğunu söyledi.

Çoğunluğun artan desteği ile hükümetin önümüzdeki iki buçuk yıl boyunca görevde olacağını kaydeden Kovaçevski, “Seçimlerin 2024 yılında olacağını açıkça ve yüksek sesle tekrarlıyorum. O zamana kadar, vatandaşların ekonomisini ve yaşam kalitesini iyileştirmeye adanmış olarak çalışacağız.” dedi.

Muhalefete vatandaşların çıkarına yönelik en iyi kararların alınabilmesi için yapıcı olma çağrısında bulunan Kovaçevski, “Hemen işe başlıyoruz. Hükümetin yarınki oturumunda enerji krizine çözümler getirmeye başlayacağız. Yarın, Avrupa entegrasyonunu hızlandırma hakkında yeni Alman Avrupa Bakanı ile görüşeceğim. Salı günü, saygıya, desteğe ve Makedon kimliğinin korunmasına dayalı yeni bir iş birliği kurmak istediğimiz Bulgaristan’ın yeni Başbakanı Kiril Petkov’u büyük bir zevkle ağırlayacağım.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Dimitar Kovaçevski tarafından yönetilecek yeni kabine 12’si SDSM, 6’sı BDİ ve 3’ü Alternativa Partisinden olmak üzere 21 bakandan oluşmaktadır.

İktidar çoğunluğunda iki Türk partisi iki milletvekili ile (Türk Demokratik Partisi ve Türk Hareket Partisi) yer almasına rağmen önceki hükümette olduğu gibi Kovaçevski hükümetinde de Türk bakan yer almadı.

 

Bu içerik 17.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 79 kez okundu.