Kuzey Makedonya ile Bulgaristan hükümetler arası toplantısı düzenledi

Resim

Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski ile Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, 25 Ocak’ta Sofya’da düzenlenen hükümetler arası toplantıda konuştular.

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, hükümetler arası toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Siyaset için en önemli şey, her iki halkın iyiliği için gelişmektir. Açık bir ekonomiye, bağlantılı bir altyapıya sahip olmaktan, aynı zamanda Avrupa entegrasyonu için tarih ve insan hakları  konularını dikkatle takip etmekten daha iyi bir şey yoktur.” ifadelerini kullandı.

Bu diyaloğun milliyetçiliğin, nefret söyleminin yerini alacağını ve her iki tarafın da iyi komşuluk için daha fazlasını yapmak istediğini kaydeden Petkov, “Benim büyük umudum var, dün gece ortak yemekte gördük ki bazı bakanlar yemeği bitirmek yerine alınması gereken belirli önlemleri belirlediler ve bu yüzden bugün Dimitar ile konuştuğumuz gibi gerçek sonuçların alınmasını bekliyorum.” diye konuştu.

Kuzey Makedonya Başbakanı Kovaçevski de iki günlük Sofya ziyaretinin başarılı olduğunu söyledi. Kovaçevski, “İki hükümet, özellikle koridor 8, karayolu altyapısı, demiryolu altyapısı ve telekomünikasyon olmak üzere altyapı alanındaki konular üzerinde çalışacak.” açıklamasında bulundu.

Kovaçevski, ekiplerin eş başkanlarla birlikte çalışacaklarını ve önümüzdeki altı ay içinde sadece politikacılardan oluşmayacak çalışma gruplarını ortaklaşa yöneteceklerini söyledi.

Bu içerik 25.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 74 kez okundu.