Kuzey Makedonya Hükümeti: NATO'nun Kosova'daki KFOR misyonunda görev alan Makedonyalı askerlerin sayısı artırıldı

Resim
Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Hükümeti, Kosova Cumhuriyeti'ndeki NATO’nun "KFOR" misyonuna katılmak üzere Kuzey Makedonya Ordusu mensuplarının gönderilmesi ile ilgili kararda değişiklik yapma kararı aldı.
Hükümetin basın servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu karar değişikliğiyle ek olarak 35 kişilik bir birlik daha gönderilmek suretiyle Kosova Cumhuriyeti'ndeki "KFOR" misyonuna Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ordusu mensuplarının katılımının artırılması öngörüldü. Karar, NATO'daki üst düzey askerî temsilcilerin tavsiyeleri ile savunma işbirliği girişimine üye ülkelerin genelkurmay başkanları toplantısında varılan sonuç kararlarına dayanılarak, Kosova Cumhuriyeti’nin emniyet ve güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla alındı.
Alınan Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda Kuzey Makedonya Ordusu’nun 70 mensubu, Kasım 2023'ten Mayıs 2024'e kadar altı aylık bir süre için NATO’nun Kosova’daki KFOR güçlerine katılmak üzere gönderilecek.
Kararda yapılan bu değişiklikle, Kosova Cumhuriyeti'ndeki "KFOR" misyonuna Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ordusu’ndan katılacak toplam asker sayısı 101’i bulacak.

Bu içerik 24.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 21 kez okundu.