Kuzey Makedonya hükümeti, Makedonya ile Ukrayna arasında mal taşımacılığının ruhsatsız gerçekleştirilmesini kararlaştırdı

Resim

Kuzey Makedonya hükümeti, bugün gerçekleştirdiği 72. bakanlar kurulu toplantısında, Ukrayna ile karayolu trafiğinde mal taşımacılığının yıl sonuna kadar ruhsatsız olarak gerçekleştirilmesini sağlayan öneriyi kabul etti.
Kuzey Makedonya hükümetinin basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, bugün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı ile Ukrayna Altyapı Bakanlığının, karayolu taşımacılığında Ukrayna ve Kuzey Makedonya taşıyıcılarının gerçekleştireceği yük taşımacılığının yıl sonuna kadar mütekabiliyet esasına uygun olarak ruhsatsız yapılması konusunda vardıkları anlaşma onaylandı.
Kuzey Makedonya hükümetine göre bu durum, Ukrayna'da yaşanan savaş sırasında, gıda, ilaç ve yakıtın nihaî tüketicilere ulaşmasını sağlamak için Makedon ve Ukraynalı nakliyecilerin her iki yönde ürün taşımalarını kolaylaştırmaya yönelik atılan önemli bir adımdır.

Bu içerik 23.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 48 kez okundu.