Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanlığı, Non-Paper ile Rus halkının mevcut savaşta suçlu olmadığı mesajını iletiyor

Resim

Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanlığı Non-Paper ile, insanlar arasındaki iletişimi sağlayarak Rus toplumuna Ukrayna’da yaşanan gerçek olayların anlatılmasını ve “Ulusal liderleri tarafından çıkarılan savaşta halkın bir suçu yoktur” mesajının iletilmesini amaçlayan uluslararası bir hareket başlatıyor.
360 Stepeni Haber sitesinde yayınlanan söz konusu belge, AGİT ve AB üyesi ülkelerin yanı sıra Rusya’ya uygulanan yaptırımlara katılan veya kendi başlarına Rusya’ya siyasi ve ekonomik yaptırım uygulama kararı alan diğer ülkelere de gönderildi. İnisiyatif aynı zamanda Kuzey Makedonya’nın önümüzdeki AGİT dönem başkanlığı süresince de geçerliliğini koruyacak.
Söz konusu belgede “Kremlin’in Ukrayna’ya savaş açma kararı, her ülkenin egemenliğini, toprak bütünlüğünü ve siyasi bağımsızlığını garanti altına alan bütün uluslararası normlara aykırıdır. Kendi ülkelerinin hükümetinin propagandasına son hızla devam etmekte iseler de, Rus halkı bu anlamsız ve haksız işgal hakkında bilgilendirilmeli ve bunun bilincinde olmalıdır.” denilmektedir.     

Kaynak:https://www.novamakedonija.com.mk/makedonija/politika/mnr-so-nonpejper-prenesuva-poraka-deka-ruskiot-narod-ne-e-vinoven-za-konfliktot/ (Erişim tarihi, 07.03.2022)

Bu içerik 07.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 66 kez okundu.