Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanlığı, Bulgaristan Ulusal Meclisindeki nefret söylemini kınadı

ResimKuzey Makedonya Dışişleri Bakanlığı, dün Bulgaristan Ulusal Meclisinde bazı milletvekillerinin dile getirdiği “Makedonya Bulgaristan”dır söylemlerini kınadı.

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, yazılı bir açıklama yayınlayarak Bulgaristan Cumhuriyeti Ulusal Meclisinin dünkü ilk oturum sırasında bazı milletvekillerinin elinde görülen “Makedonya Bulgaristan’dır” pankartlarını ve aynı oturumda sözlü olarak sarf edilen benzer söylemleri şiddetle kınadığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Bu tür mesajlar Avrupa’nın demokratik değerlerine aykırıdır, aynı zamanda Dostluk, İyi Komşuluk ve İşbirliği Antlaşması’na da aykırıdır ve Antlaşma’nın ilkelerini ve ruhunu beslemeye katkıda bulunmaz.” denildi.

Açıklamanın devamında, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti olarak Bulgar yetkililerinden, komşu dost bir ülkeye karşı yapılan son derece yakışıksız bir davranış olan ve Kuzey Makedonya’ya yönelik açık nefret söylemini ve toprak iddialarını içeren bu sözleri kınamalarını beklediklerini ifade eden Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanlığı, Bulgaristan Dışişleri Bakanlığına bu açıklamasının içeriğine uygun ayrıca bir sözlü nota da iletti.

Bu içerik 25.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 79 kez okundu.