Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Osmani: Türkiye’nin istikrarsızlaşması Avrupa ile Doğu’yu da istikrarsızlaştırır

ResimDışişleri Bakanı Bujar Osmani, Klan Makedonya TV’de katıldığı programda Türkiye Cumhuriyeti’nde 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimler hakkında  değerlendirmelerde bulundu.
Osmani, Türkiye’deki seçimlerin demokratik ve barışçıl bir ruhla gerçekleşmesinin önemli olduğunu ve bunun demokrasi adına önemli bir kazanç olduğunu, orada Türk halkının tercihinin ne yönde olacağının ise kendi iç meseleleri olduğunu ifade etti.
Bölgede barışın sağlanması için Türkiye’nin önemli bir faktör olduğunu ifade eden Osmani, istikrarsız bir Türkiye’nin bölge için de istikrarsızlık manasına geleceğinin üzerinde önemle durdu.
Türkiye’nin Kuzey Makedonya’nın stratejik ortağı olduğunu ve devletin başında kim olursa olsun iki ülke arasındaki işbirliğinin devam etmesi gerektiğini belirten Osmani, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Jeopolitik bağlamda, Türkiye’nin istikrarın sağlanmasında gerçekten çok önemli bir rolü var. Avrupa ile Doğu, Asya arasındaki köprüdür ve elbette siyasi olarak istikrarsız bir Türkiye bu köprünün her iki tarafını da çok daha geniş çapta istikrarsızlaştıracaktır.”

Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=J1mVNpwWAGI, (Erişim tarihi, 17.05.2023)
Bu içerik 16.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 26 kez okundu.