Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Osmani: Bulgarların azınlık olarak anayasaya dahil edilmesi ikili ilişkiler ve Avrupa Birliği entegrasyonu için önemlidir

ResimKuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani, Bulgar azınlığın anayasaya dahil edilmesinin, daha doğrusu devletin en yüksek kurucu iradesini yansıtan anayasada değişiklik yapılmasının iki nedenden dolayı önemli olduğunu söyledi.

Bakan Osmani “Ratsin mk.” haber sitesine verdiği demecinde söz konusu iki nedeni açıklayarak: “Birincisi, gelecekte uzun vadede Makedonya-Bulgar ilişkilerinin gelişme seyrine yön verdiği için Bulgaristan Cumhuriyeti, her şeyden önce bu ilişkileri tarihsel bir çerçeveye oturtmaya çalışırken, biz bu ilişkilerin Kuzey Makedonya’da bir arada normal bir hayat yaşayan çoğunluk Makedon halkı ve azınlık Bulgar topluluğu olarak iki toplum arasında bir iletişim aracı olması yönünde bir çözüm bulduk. İki ülke ve iki ülke halkı arasındaki ilişkilerin istikameti de aynı yönde çizilecektir.” dedi.

Osmani sözlerinin devamında ikinci önemli nedenden bahsederken, bu sorunun bu şekilde çözülmesinin aynı zamanda Avrupa Birliği'ne üyelik müzakere sürecinin devam edebilmesi için de önemli olduğunu belirtti.

Bu içerik 04.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 121 kez okundu.