Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı: Bulgaristan’la olan görüş ayrılıklarımızı aşmak için Almanya’nın desteği büyük önem arz ediyor

Resim

Bugün Almanya’ya resmî ziyarette bulunan Dışişleri Bakanı Buyar Osmani, ev sahibi mevkidaşı Hajko Mas ve Avrupa işlerinden sorumlu Devlet Bakanı Mihael Rot ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Osmani ve Mas arasında gerçekleşen görüşmelerin gündemini Slovenya’nın Kranj kentinde Brdo mevkiinde gerçekleştirilecek olan Batı Balkanlar konulu AB zirvesinin öncesindeki hazırlıklar, Bulgaristan’la olan görüş ayrılıklarının aşılması ve Kuzey Makedonya’nın iç siyasetindeki son gelişmeler gibi konular oluşturmuştur.

Osmani görüşmede “Almanya’nın, Kuzey Makedonya ve diğer Balkan ülkelerinin Avrupa perspektifinin en güçlü destekçisi olduğu bir gerçektir. Önümüzde önemli bir zirve var ve öncelikle Bulgaristan’la olan ayrılıklarımızı aşmamız, aynı zamanda bölgede Avrupa Birliği’ne olan güveni yeniden tesis etmemiz ve Avrupa Birliği içerisindeki karamsarlığı gidermemiz konusunda Almanya gibi partnerlerimizin desteği bizim için büyük bir önem arz etmektedir.” diye konuştu.

Avrupa işlerinden sorumlu Devlet Bakanı Rot’la olan ikili görüşmede ise Kuzey Makedonya’nın Avrupa dosyası, bölgedeki güncel meselelerle ilgili pozisyonunun teyit edilmesi, AB’nin genişlemesinin önünde duran engellerin kaldırılması için önümüzdeki dönemde atılması gereken adımlar ve gerçekleştirilmesi gereken reformlar gibi konuların konuşulması fırsatı elde edilmiştir.

(Erişim tarihi, 05.10.2021)

 

Bu içerik 04.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 79 kez okundu.