Kuzey Makedonya Devlet Seçim Komisyonu yerel seçimlerin ilk turunun kesin sonuçlarını açıkladı

Resim

Yerel seçimlerin ilk turunun kesin sonuçları, seçimden altı gün sonra Devlet Seçim Komisyonu (DSK) tarafından açıklandı.

Basın toplantısında konuşan komisyon başkanı Aleksandar Daştevski, 31 Ekim’de düzenlenecek yerel seçimlerin ikinci turunda 44 belediyede seçimin yapılacağını söyledi.

Birinci turun kesin sonuçlarına göre ana muhalefet partisi VMRO DPMNE öncülüğündeki koalisyonun Üsküp belediyeleri Aerodrom, Gazi Baba, Butel, Gyorçe Petrov dahil 21 belediyeden zaferle çıktığını bildiren Daştevski, iktidar partisi Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) öncülüğündeki Belediyemiz İçin En İyisi Koalisyonu’nun ise nihai sonuçlara göre 9 belediyede seçimi kazandığını söyledi.

Demokratik Bütünleşme Birliği (BDİ) Lipkovo ve Saray’da kazanırken, Aleanca ve Alternativa Koalisyonu hiçbir belediyede kazanamadı.

Üsküp büyükşehir ile diğer 42 belediyede sonucun ancak ikinci turda belirlenmesi beklenmektedir.

31 Ekim 2021 tarihinde gerçekleşmesi planlanan ikinci turda, Kalkandelen’de BESA ile DUİ, Gostivar’da DUİ ile Aleanca ve Alternativa Koalisyonu, Çair’da ve Struga’da da Aleanca ve Alternativa Koalisyonu ile DUİ arasındaki seçim yarışı dikkat çekeceğe benziyor.

VMRO ve SDSM partileri Üsküp büyükşehir, Manastır, Gevgeli ve Ohri gibi daha birkaç belediyede yarışacaklardır.

İlk turda yeterli katılım sağlanamayan Merekz Jupa ve Mavrovo-Rostuşe belediyelerinde seçim süreci yeniden başlatılacaktır.

Bu içerik 23.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 70 kez okundu.