Kuzey Makedonya’da siyasi partilerin seçim kampanyaları bugünden itibaren başlıyor

Resim

Kuzey Makedonya’da 17 Ekim'de yapılması planlanan yerel seçimler için siyasi partilerin seçim kampanyası bugünden itibaren resmen başlıyor.

15 Ekim gece yarısında sona erecek kampanya sonrasında vatandaşlar seçim günü, Üsküp Şehir Belediyesine bağlı belediyeler dâhil 80 belediye ve yerel yönetimde kendilerine en uygun adayları seçeceklerdir.

Toplam 1 milyon 824 bin 864 kayıtlı seçmenin oy kullanması beklenmektedir.

Ülkedeki büyük siyasi partilerden iktidardaki Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) "Belediyem için en iyisi” sloganıyla seçim kampanyasına bugün Manastır’da başlayacak, 15 Ekim’de Kumanova’da tamamlayacaktır.

İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya Ulusal Demokratik Birliği (VMRO-DPMNE) seçim kampanyasına bugün Ohri’de başlayacak, 15 Ekim’de İştip’te tamamlayacaktır.

Seçim kampanyasına bugün Gostivar’dan start verecek olan Demokratik Bütünleşme Birliği (BDİ) kampanyayı 15 Ekim’de yine Gostivar’da tamamlamayı planlamaktadır.

Devlet Seçim Komisyonu (DİK), 17 Ekim yerel seçimlerinde belediye başkanlığı için 303 ve meclis üyeliği için 567 listenin yarışacağını duyurdu.

Kaynak: https://rb.gy/7190l1 (Erişim tarihi, 29.09.2021)

 

Bu içerik 27.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 104 kez okundu.