Kuzey Makedonya’da Pazar günü teknokrat hükümeti seçilecek

Resim

Ülkeyi 8 Mayıs seçimlerine götürecek teknokrat hükümetinin kurulabilmesi için Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski Perşembe günü istifa edecek. Ancak, kanunun öngörmesine rağmen ana muhalefet partisi VMRO-DPMNE’nin teknik hükümette yer alacak bakan ve milletvekilleri hakkında henüz bir öneride bulunmaması durumunun yeni bir siyasi krize neden olacağı düşünülmektedir.

Her konu hakkında anlaşmaya hazır olduklarını ve pazar gününe kadar gerekli tüm formalitelerin yerine getirilmesi için yeterli zamanın olduğunu ifade eden Başbakan Kovaçevski, teknokrat hükümeti için oy verme zorunluluğu olduğu yönündeki tutumunu da yinelemeyi ihmal etmedi.

Diğer taraftan ana muhalefet partisi VMRO-DPMNE, teknik başbakan olarak Caferi liderliğindeki hükümete oy vermekten kaçınma pozisyonunu sürdürüyor ve çarşamba günü parti lideri Mitskoski'nin Yürütme Komitesi oturumunda önerdiği bakanları onaylayacaklarını duyurdu.

Kanal 5’in edindiği bilgilere göre, bugün Meclis Başkanı ile yapılan koordinasyonda, teknikrat hükümeti ile ilgili tüm prosedüre ilişkin tarihler belirlendi. Perşembe günü Kovaçevski ve Caferi'nin istifaları onaylanacak, cuma günü yeni Meclis Başkanı belirlenecek ve milletvekilleri pazar günü en geç gece yarısına kadar teknik hükümet için oy kullanacak.

Kaynak:https://kanal5.com.mk/v-nedela-se-ochekuva-da-se-izglasa-tehnichkata-vlada/a622122, (Erişim tarihi, 24.01.2024).

Bu içerik 22.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 25 kez okundu.