Kuzey Makedonya’da nüfus sayımı ile ilgili bir açıklama

Resim

Kuzey Makedonya’da 5 Eylül’de başlayan nüfus sayımının 30 Eylül 2021 tarihinde sona ermesi öngörülmektedir. Bugüne kadar altı yüz binden fazla kişinin sayımının yapıldığı bildirilmektedir.

Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) tarafından konu ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Makedonya Türklerinin, asırlardır yurt olarak benimsedikleri bu toprakların ayrılmaz bir parçası oldukları ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin kurucu halklarından birisi oldukları vurgulandığı gibi, “Kuzey Makedonya’da ve yurt dışında yaşayan Makedonya Türk toplumuna mensup herkesin nüfus sayımına katılımının bir vatandaşlık görevi olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bu aynı zamanda Makedonya Türk toplumuna karşı da bir sorumluluktur. Kuzey Makedonya’da ve yurtdışında yaşayan tüm kardeşlerimizi Türk toplumuna mensubiyetlerini ortaya koymaya davet ediyoruz. ” denildi.

Açıklamanın devamında, kimliğimizin serbestçe ifade edilmesi ve özgür irade sahibi olarak daha aktif bir şekilde 30 Eylül’e kadar nüfus sayımına katılım gösterilmesi gerektiği ve ihtiyaç halinde +38976 707 331 ve +38971 711 766 numaralı hatlar üzerinden MATÜSİTEB ile iletişime geçilebileceği bilgisi de aktarıldı. Açıklama “Nüfus sayımının huzur ve güven ortamı içinde tamamlanmasını diliyoruz.” ifadeleriyle tamamlandı.
 
Bu içerik 15.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 170 kez okundu.