Kuzey Makedonya’da 22-28 Ocak tarihleri arasında teknik hükümetin kurulması bekleniyor

Resim
Kuzey Makedonya’da 8 Mayıs'taki genel seçim öncesinde yasa gereği kurulması gereken teknik hükümet ile ilgili tüm faaliyetlerin 22-28 Ocak tarihleri arasında gerçekleşmesi bekleniyor.

Meclis Başkanı Talat Caferi’nin bugün düzenlemiş olduğu yılın ilk olağan Pazartesi koordinasyonunun ardından, 22-28 Ocak tarihleri arasında aşağıdaki prosedürlerin gerçekleştirileceği belirtildi:
  • Hükümet Başkanı ve Meclis Başkanının istifasının onaylanması
  • Yeni Meclis Başkanı seçimi
  • Hükümetin yeni Başkanına görev verilmesi konusunda Cumhurbaşkanını bilgilendirme
  • Hükümetin, bakanların, bakan yardımcılarının ve ek bakan yardımcılarının seçimi
  • Bir milletvekilinin görev süresinin sona ermesinin belirlenmesi ve 5. Seçim Bölgesi’nden yeni bir milletvekilinin görev süresinin doğrulanması.
Açıklamada, “Görev süresi bitene kadar parlamento sorunlarına ilişkin bir oturum yapılmayacak ilk oturum parlamento seçimlerinde seçilen Hükümetin 100 günlük görev süresinin ardından yapılacak.” denildi.

Meclis Başkanı Caferi yönetimindeki bu koordinasyon toplantılarını uzun süredir boykot eden muhalefetteki VMRO-DPMNE milletvekilleri, bugün de gelmedi.

Adayları henüz Devlet Seçim Komisyonu üyeliğine seçilmediğinden birkaç gün önce boykot başlatan Arnavut muhalefeti milletvekilleri de, bugünkü koordinasyon toplantısına katılmadı.

Bu içerik 09.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 21 kez okundu.