Kuzey Makedonya’da 1 Eylül’den itibaren enerjide kriz durumu ilan edilecek

Resim

Kuzey Makedonya hükümetinin 1 Eylül’den itibaren enerji alanında kriz durumu ilan etmek üzere yarın bir karar vereceği öğrenildi. Yapılan açıklamada her şey yolunda gittiği takdirde kış aylarında herhangi bir elektrik kısıtlaması yapılmayacağı bildirildi.
1 Eylül itibarıyla başlayacak kriz durumu kapsamında hükümetin getirdiği tasarruf önlemleri uygulamaya konulacak olup, söz konusu uygulamalar gelecek yılın 31 Mart tarihine kadar aktif olacak.
Hükümetin 16 Ağustos tarihinde getirdiği tasarruf önlemleri kapsamında devlet dairelerindeki elektrik kullanımı kısıtlanacak olup bu önlemler devlet kurumlarına zorunlu olacak, evler ve işyerlerine yönelik ise bir tavsiye niteliği taşıyacaktır.
Öngörülen önlemler dahilinde, dekoratif ışıklandırma kullanılmayacak, klimalar soğutma için en az 27 dereceye, ısınma için en fazla 20 dereceye kadar ayarlanabilecek. İş bittiğinde bilgisayarlar açık bırakılmayacak. Isıtma sistemlerinin filtreleri sürekli değiştirilecek. Yazıcılar zorunlu olmadığı taktirde kullanılmayacak.
Kuzey Makedonya hükümeti söz konusu önlemlerle elektrikte %15 oranında tasarruf sağlamayı planlıyor.
 
(Erişim tarihi, 24.08.2022)

 

Bu içerik 24.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 58 kez okundu.